voor wie?

industrieel monument


Voor De Hallen in Amsterdam maakte Het Kleurbureau allereerst een inventarisatie van de kleuren van het complex en van de omringende gebouwde omgeving. De rode baksteen bleek de verbindende factor van dit geheel te zijn en zo werd dit warme rood de basis van het kleurenplan. Dit betekent dat alle toe te passen kleuren ervoor zorgen dat het steenrood goed tot zijn recht komt.

De toe te passen kleuren werden vervolgens langs drie hoofdlijnen bepaald:
1. Bij het kleuronderzoek in het complex werd op de oude deuren werd een oud groen gevonden dat als contrastkleur het baksteenrood versterkt.
2. Qua helderheid zit de baksteen in het midden, en die kwaliteit wordt versterkt door hem te combineren met de extreme helderheid van wit en zwart.
3. Tegenover het nuchtere karakter van deze tijdloze kleuren werden drie frisse lichte kleuren geplaatst die goed passen bij het warme rood versterken maar eigentijdser zijn en het geheel zijn pit geven.

Op basis hiervan werd een kleurenwaaier gemaakt met de roodoranje kleuren van de baksteen, twee lichtgrijzen voor het dakbeschot en algemeen gebruik, puur wit en zwart voor het helderheidscontrast, de groenen voor het houtwerk, en de drie frisse kleuren voor de inrichting van de verschillende onderdelen van het complex.

Deze bescheiden kleurselectie bleek voldoende ruimte te bieden om het hele complex sfeervol in te richten met een prettige eenheid in verscheidenheid.