transformatie tramremise Oud-West Amsterdam


Stichting TROM (TramRemise Ontwikkelings Maatschappij) heeft de voormalige tramremise aan het Bellamyplein in Amsterdam weten te behouden, en als 'De Hallen' herontwikkeld tot een levend hart
van de buurt met een centrum voor media, cultuur, mode en ambachten, en ruimte voor kleinschalige werkgelegenheid.

In de eerste aanzet tot dit project gaf Architectenbureau Van Stigt opdracht aan Het Kleurbureau om een kleurprofiel te maken van de direkte omgeving van de tramremise, en een daarop afgestemd palet samen te stellen dat de gebruikers van het complex kunnen toepassen in de werk- en verblijfsruimten langs de binnenstraat in het complex.

Met deze aanpak heeft de architect bereikt dat de kleuren van exterieur en interieur goed op elkaar aansluiten. Dit is vooral van belang omdat de binnenstraat openbaar is; de vloeiende overgang tussen buiten- en binnenruimte doet, mede door het zorgvuldig samengestelde kleurbeeld, de industriƫle monumentaliteit van de plek optimaal tot zijn recht komen.