Bossche Grijzen in Milsbeek


De eigenaar van een woonhuis in Milsbeek benaderde Het Kleurbureau met de vraag om advies "in de geest van polychromeur Wim van Hooff". Het huis was ontworpen door Wim de Jong, één van de architecten van de Bossche School, en het kleurenschema was opgesteld door Wim van Hooff, de kleurontwerper van de Bossche School. De eigenaar was bezig met een verbouwing van het huis, en wilde het kleurenschema aan de nieuwe situatie aanpassen.

Nu is het onmogelijk om Wim van Hooff na te doen. Hij gebruikte voor ieder object nieuwe grijstinten die hij zelf ter plekke maakte. Hij was meer een 'grijskunstenaar' dan een kleurontwerper. Toch accepteerde Het Kleurbureau de opdracht, vooral vanuit de gedachte dat verbouwing vernieuwing betekent, vernieuwing afgestemd op het bestaande. Als doel werd daarom gesteld om, in nauw overleg met de eigenaar, enkele nieuwe grijzen toe te voegen die het bestaande kleurenschema zouden versterken. In drie sparringsessies werd een kleurenschema ontwikkeld. De bijgeleverde matrix en waaier zorgen ervoor dat ook in de toekomst de typische sfeer van de Bossche School behouden kan blijven door verdere ontwikkeling.